קינוח מושחת של גבינה ושוקולד


מצרכים:
לכלי בנפח 1 ליטר (קוטר 16 ס"מ ועומק 8 ס"מ)
לריפוד הכלי מבפנים –
1 חבילה טורטינה מיני של לואקר
לשכבת הגבינה –
1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת 25% או 16%
1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
1/4 כוס ריבת חלב
לשכבת השוקולד –
1 כוס (240 מ"ל) חלב
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
4 כפות (40 גרם) אינסטנט פודינג שוקולד
לעיטור –
50 גרם שוקולד חלב מומס
וופלים גרדנה אצבעות שוקולד ושוקולד חלב
טורטינה מיני
לואקיני
שוקולד לואקר
אופן ההכנה:
מרפדים את הכלי מבפנים במיני טורטינה כך שפניהם יפנו כלפי חוץ.
מכינים את שכבת הגבינה –
בקערה טורפים את הגבינה ואבקת סוכר. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת הגבינה. יוצקים בזהירות למרכז הכלי ומיישרים את פני הבלילה.
מעבירים את ריבת החלב לשק זילוף קטן ומחממים קלות במיקרוגל (או במים חמים) רק לריכוך. מזלפים ריבת חלב בדופן הפנימית של הכלי ומעט במרכז.
מכינים את שכבת השוקולד –
בקערת המיקסר מקציפים את החלב, שמנת מתוקה ופודינג שוקולד לתערובת רכה. מצפים את שכבת ריבת החלב ומיישרים את פניה.
מעטרים –
מזלפים שוקולד מומס בשולי הכלי וכלפי חוץ. מעטרים כיד הדמיון בשוקולד לואקר, טורטינה, לואקיני, וופלים גרדנה ועוד.
בואו נלמד כיצד להכין
