נפלאים ליד הקפה וגם נטולי גלוטן
ריבועי חמוציות וקמח קוקוס
מצרכים:
תבנית 20×20 ס"מ
המרכיבים:
200 גרם חמאה רכה
1/2 כוס סוכר
1 ביצה
2 חלמונים
1/2 2 כוסות קמח קוקוס
1 שקית אבקת אפייה
לציפוי:
100 גרם שקדים פרוסים
למלית:
2 כוסות ריבת פירות יער או ריבת תות שדה
1 שקית חמוציות מיובשות אושן ספריי
אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
שמים את החמאה והסוכר בקערת המערבל עם וו לישה או במעבד המזון -ומערבלים לקרם חלק. מדי פעם עוצרים ומורידים את החמאה מהדפנות. מוסיפים את הביצה והחלמונים ומערבלים לעיסה אחידה. מנפים פנימה את קמח הקוקוס ואבקת האפייה ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד .
יוצקים כמחצית מהבצק לתבנית ומהדקים היטב. אופים כ-10 דקות, עד הזהבה קלה.
המלית: מוציאים את התבנית מהתנור, מורחים את הריבה בנדיבות על פני הבצק ומפזרים את החמוציות. מגרדים בפומפייה את יתרת הבצק (הלא אפוי) מעל הריבה ומפזרים את פרוסות השקדים. מחזירים לתנור ואופים כ-35 דקות, עד הזהבה.
מוציאים מהתנור ומצננים. מחלצים מהתבנית, חותכים לקוביות ומגישים.
קרדיט: מתכון: עמית דונסקוי צלם: בועז לביא