עם תרסיס שמן "פאם"
משולשי פילו במילוי אגוזים ושוקולד
מצרכים:
המצרכים ל-15 יחידות:
15 עלי פילו מופשרים
תרסיס פאם שמן קנולה
למילוי:
300 גרם תערובת אגוזים שאוהבים, טחונים
1/2 כוס סוכר חום
100 גרם שוקולד צי'פס
30 גרם חמאה מומסת
לציפוי וקישוט:
½ כוס סוכר
1/3 כוס מים
טיפת לימון
50 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמנת להקצפה
אופן ההכנה:
מכינים את המילוי: מערבבים היטב בקערה אגוזים טחונים, סוכר חום, שוקולד צ'יפס וחמאה מומסת.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
מניחים עלה פילו על משטח עבודה ומתיזים עליו תרסיס שמן פאם.
מקפלים את העלה לחצי לאורך ומתיזים שוב.
מניחים כף גדושה מהמילוי בפינת המלבן ומקפלים את עלה הפילו שוב לאורך, מעל המילוי.
מקפלים את פינת הפס שנוצר עם המילוי בפנים באלכסון לקבלת משולש.
ממשיכים לקפל לאורך פס הבצק עד שמקבלים משולש הדוק וסגור היטב.
מניחים בתבנית אפייה. מתיזים מעל המשולשים תרסיס שמן פאם, מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות עד להזהבה.
בינתיים מכינים את סירופ הסוכר: שמים בסיר קטן את הסוכר, המים והלימון ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ-5 דקות. מסירים מהאש.
ממיסים במיקרוגל בכלי חסין חום את השוקולד והשמנת ומערבבים לתערובת חלקה.
כשהמשולשים יוצאים מהתנור מברישים אותם בנדיבות בסירופ סוכר ומניחים להתקררות. מזלפים מעליהם פסים מתערובת השוקולד ומגישים.
מתכון וצילום: שרית נובק בעלת הבלוג Miss Petel