עם סילאן קליית גת
פרגיות ברוטב סילאן וחרדל



מצרכים:
המרכיבים ל 5-6- מנות:
1 ק”ג בשר פרגיות עוף טרי
למרינדה:
3 כפות שמן זית
3 כפות סילאן קליית גת
3 כפות חרדל (מכל סוג שיש לכם
בבית ואפשר גם לשלב בן הסוגים)
3 שיני שום כתושות
חופן עשבי תיבול קצוצים דק (רוזמרין/
תימין)
3 כפות רוטב צילי מתוק/חריף
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
מערבבים היטב בקערה את כל המרכיבים למרינדה.
משרים את הפרגיות בתוך המרינדה לפחות שעה לפני הצלייה לספיגת הטעמים.
אפשר גם להכין לילה קודם ולשמור במקרר.
ניתן להכין את הפרגיות במגוון דרכים:
במחבת / על הפלנצ’ה/ בגריל (על האש) או בתנור.
צולים עד הזהבה ולמידת הצלייה הרצויה ומגישים חם לצד אורז וסלט קצוץ דק – שילוב מנצח.
הצעה לסלט: מערבבים בקערה עלי חסה חתוכים ועגבניות שרי חצויות, מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל, מפזרים מעל תערובת אגוזים וחמוציות ומגישים.
מתכון וצילום: הבלוגר רון יוחננוב
בואו נלמד כיצד להכין
