עם תרסיס שמן "פאם"
מדליוני סלמון על מצע תפוחי אדמה



מצרכים:
תבנית בגודל כ-25X35 ס”מ
המרכיבים ל-4-5 מנות:
6-8 תפוחי אדמה בגודל קטן עד בינוני (כ-600 גרם)
600-700 גרם פילה סלמון
תרסיס פאם על בסיס שמן זית
מלח ופלפל
למרינדה:
מיץ מלימון אחד
4 כפות דבש או סילאן
1 כף רוטב סויה יאמאסה
2 שיני שום קלופות ופרוסות
אופן ההכנה:
ההכנה:
שמים בסיר בינוני את תפוחי האדמה, מכסים במים ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל כ-15 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים. מסננים את תפוחי האדמה ממי הבישול.
חותכים את הסלמון למדליונים בגודל 3X3 ס”מ.
מערבבים בקערה בינונית את כל מרכיבי המרינדה, מוסיפים את מדליוני הסלמון ומצפים אותם היטב במרינדה. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר.
מחממים תנור ל-220 מעלות ומשמנים את התבנית בתרסיס שמן פאם.
מניחים את תפוחי האדמה בתבנית ומועכים בעזרת בסיס של כוס. מתיזים עליהם בנדיבות תרסיס שמן פאם ומתבלים במלח ובפלפל.
מניחים מעל תפוחי האדמה את מדליוני הסלמון והמרינדה, מתיזים שוב תרסיס שמן פאם ומתבלים במלח.
אופים 15-18 דקות או עד שהסלמון ותפוחי האדמה מזהיבים. מגישים חם.
בואו נלמד כיצד להכין
