קציפת שוקולד אוורירית
מוס שוקולד הרשיז בשכבות
מצרכים:
6 מנות
לשכבה הראשונה:
6 כפות סירופ שוקולד הרשיז
למוס השוקולד:
2 מיכלים (500 מ"ל) של שמנת מתוקה להקצפה
3 כפות אבקת סוכר
1/4 כוס סירופ שוקולד הרשיז
4 כפות פירורי עוגיות שוקולד
100 גרם שוקולד מריר מגורר
לציפוי:
1/4 מיכל (60 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה
100 גרם שוקולד מריר
2 כפות סירופ שוקולד הרשיז
לעיטור:
פירות יער או שבבי שוקולד
אופן ההכנה:
מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת יציבה. מוסיפים את הסירופ ופירורי העוגיות ומקפלים בעדינות עד לקבלת מוס אחיד. מעבירים את המוס לשקית זילוף.
הרכבת המנה: יוצקים לכל צנצנת כף סירופ שוקולד הרשיז. מזלפים את מוס השוקולד ומעבירים למקפיא לשעה.
ממיסים במיקרו או בבן מארי את השמנת המתוקה והשוקולד לציפוי ומערבבים לקבלת קרם חלק. מוסיפים את הסירופ, מערבבים לקרם אחיד ומצננים. יוצקים מעל המוס שבצנצנות, מעטרים בפירות יער או בשבבי שוקולד ומגישים. (*אפשר לשמור עד יומיים ושבוע במקפיא).
*קרדיט- מגזין שף, שבועון "לאישה"