עוגת שוקולד קלה ומהירה
עוגת שוקולד לואקר חגיגית
מצרכים:
תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ
המרכיבים:
2 + 1/2 כוסות קמח תופח
1 כף קקאו
3/4 כוס אבקת "שוקולית"
1 + 1/2 כוסות סוכר
3 ביצים
1 כוס שמן
2 כוסות מים חמימים
לגאנש שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
125 מ"ל שמנת מתוקה
1 כף סירופ תירס
לקישוט:
1 חבילת וופל "לוואקר"
1/2 כוס פירות יער קפואים, מופשרים
עלי נענע
אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל-160 מעלות ומשמנים את התבנית.
מנפים לקערה גדולה את הקמח, הקקאו והשוקולית. מוסיפים את הסוכר ומערבבים.
בקערה נפרדת טורפים את הביצים, מוסיפים את השמן והמים וטורפים היטב.
יוצקים את בלילת הביצים לקערת הקמח ובוחשים רק עד שנוצרת עיסה אחידה ולא יותר.
יוצקים את העיסה לתבנית ואופים כשעה. מוציאים ומצננים.
הגנאש: בקערה המתאימה לתנור מיקרוגל שמים את השוקולד והשמנת ומחממים בהפסקות (עוצרים, מערבבים ובודקים כל 30 שניות) עד שנוצר קרם אחיד ומבריק. מוסיפים את סירופ הסוכר ומערבבים היטב. יוצקים על העוגה ומורחים עליה ועל הדפנות.
הקישוט: חותכים את הוופלים בגובה העוגה. מניחים אותם בצפיפות סביב הדפנות. קושרים בסרט צבעוני. מפזרים את פירות היער על פני העוגה, מקשטים בעלי נענע ומגישים.
שומרים במקרר עד 24 שעות. ללא הוופלים ניתן לשמור במקפיא עד חודש (אפשר לשמור במקרר ללא הוופלים ולקשט בסמוך להגשה).
קרדיט: מתכון: עמית דונסקוי צלם: בועז לביא